Over ons

Wij zijn Mat en Lianne Smeets uit het Brabantse Budel.

Het begin
We kochten in 1992 onze eerste Welsh Terrier, Lord Tobias of the Soutern Point (Tobie), bij Dhr. Huijers enraakten sindsdien verknocht aan dit ras. 
Hij registreerde zijn kennel in 1971 bij De Raad van Beheer in Nederland. Wij leerden veel van hem over het fokken, showen, trimmen en verzorgen van de honden. In 1994 gingen we samen naar de Wereldtentoonstelling in Bern en daar viel de beslissing, wij zouden de kennel van hem overnemen. Vooral het lieve en eerlijke karakter van zijn honden sprak ons enorm aan. 
In 1996 organiseerden we het 25-jarig jubileum van de kennel met een leuke buitendag waar meer dan 100 welshjes aanwezig waren. Het 50-jarig jubileum in 2021 ging door Corona stilletjes voorbij.

Gefokt op karakter
De Welsh Terrier is een (h)eerlijke hond met een behoorlijk 'uitdagend' karakter. Dit vraagt wel om een stevige en duidelijke opvoeding, hij wil graag de baas spelen. Wanneer duidelijk is dat u de baas bent is het leven met een Welsh in een woord: genieten! Door de jaren heen hebben we diverse reuen uit het buitenland geïmporteerd om steeds nieuw bloed in onze kennel te brengen.   

In de prijzen
Mat reist al vele jaren fanatiek door binnen- en buitenland, naar verschillende hondenshows met vaak mooie resultaten, altijd met een perfect geshowde en getrimde hond. Lianne zorgt dat thuis in de kennel alles op rolletjes loopt. Zo runnen we al vele jaren met plezier de kennel. 

Met kwispelende groet,

Mat, Lianne & de Southern Point Welshjes.